2010-10-18 10:09:24• hírek • Szatmár.ro

Stagnáló sertésárak

Az élelmiszerárak emelkedése ellenére a sertésért egyelőre nem kérnek többet a gazdák.

Az elmúlt héten szembetűnően emelkedett az élelmiszerek ára, és annak ellenére, hogy kitűnő a termés, a kukoricát is rendesen megfizetik a felvásárlók. Mindezek azt indokolnák, hogy többet kérjenek az élő sertésért a tenyésztők, de egyelőre - a városiak nagy örömére - nem változott az ár.

A hétvégi, gombáspusztai állatvásárban voltak, akik kilónkénti 8 lejről indították az árat, amit végül 7-6,5 lejre le lehetett alkudni. A kétmázsásnál nagyobb jószágok kilóját 5-5,5 lejért is be lehetett szerezni - igaz, ezek esetében a szalonna és a zsírmennyiség, ami jelentősebb.

Malacokból bőven akadt a vásárban: ezeket nem nagyon veszik jelen pillanatban, a már említett magas kukoricaár miatt. Sokan úgy gondolkoznak, hogy amennyiben hízót nevelnek, az állat többszörösét megeszi saját értékének. A párnapos malacokat 60-70 lejért, a tízheteseket 110-120 lejért meg lehetett vásárolni, a három hónapos süldőkért 300 lejt kértek.

Borjúból igen kevés volt a szombati vásárban: mindössze négyet kínáltak megvételre, 500-800 lej közötti áron, mérettől, és fajtától függően. Ezeket még csak nem is keresték.


A vásárban a sertések ára nem emelkedett - egyelőre
A vásárban a sertések ára nem emelkedett - egyelőre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: